Derde Winterloop AV Horror

Sneek, 3 januari 2016

De derde winterloop van het seizoen 2015/2016 in Sneek is gewonnen door  Yke Zoetendal. In een spannende wedstrijd waarbij een groep koplopers  lang bij elkaar bleven wist Yke in de laatste kilometers zijn naaste  concurrenten Willem de Boer en Douwe Yska net voor te blijven. Bij de  dames wat het verschil tussen nummer één en nummer twee iets groter,  Immy Kersbergen wist met bijna twee minuten verschil te winnen van  Regine Postma die Ylona Kruis nipt voor wist te blijven. Bij de jongste  jeugd kwam Tess Jaarsma als eerste over de finish op korte afstand  gevolgd door Roel Troost als eerste jongen. Bij de wat oudere jeugd was  Wim Foekema oppermachtig door met groot verschil te winnen, Suze de  Vries was hier het eerste meisje. De derde winterloop in de reeks dit  voor het eerst een beetje haar naam eer aan met een temperatuur die net  boven het vriespunt schommelde, gecombineerd met een gure wind en regen  werd het een loop voor echte bikkels. Desondanks stonden er toch zo’n  370 deelnemers aan de start.

Met negen lopers was ook Fit & Frij aanwezig op deze loop. Ylona Kruis was hiervan de snelste en derde bij de dames in 36.06. Gielt Algra liep in 37.47 een goede race. Opvallend was het debuut van Cor de Hoop, nog maar een paar maanden bij de groep liep hij gemakkelijk 43.06 op deze negen kilometer en was hier heel content mee. Hieronder de andere Fit & Frij Rinners:

  • Ylona Kruis 36.06
  • Gielt Algra 37.47
  • Jouke Hoekstra 39.23
  • Freark Kaspersma 41.46
  • Peter de Haas 41.54
  • Cor de Hoop 43.06
  • Lieuwe v/d Pol 46.44
  • Wendy Visser 50.25
  • Willy van Beek 51.16

Foto’s Jolanda Reen

Uitslagen

Comments are closed.