De Oerpolderloop met 360 deelnemers

6 maart, It Heidenskip.Eindsprint van Douwe in It Heidenskip

Bij het wakker worden vanmorgen heb ik besloten om naar It Heidenskip te gaan om daar aan de Oerpolderloop mee te doen. Was nog wel een lastige beslissing omdat ik ook een kaart voor Heerenveen-Feyenoord kon gebruiken. Maar het mooie weer en de drang om vandaag toch een duurloop te doen hebben mij naar de loop gestuurd. En spijt heb ik niet gehad van deze beslissing en zeker niet toen ik de uitslag van de voetbalwedstrijd hoorde. Maar ook zeker heb ik er geen spijt van omdat ik vandaag aan een geweldig georganiseerde en leuke loop heb meegedaan.

Onvoorspelbaar was wie de winnaar vandaag zou worden. Bij de start stond ik naast een jongeman die ik niet kende maar vanuit waar ik liep kon ik zien dat Willem de Boer alleen aan de leiding ging maar niet ver daarachter deze zelfde jongeman. Willem was de laatste weken, niet fit zou ik zeggen maar zeg maar gerust, ziek. Boven de 40 graden koorts en ook vandaag nog steeds kortademig maar wel zover hersteld dat hij de Oerpolderloop niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Al na een paar kilometer zag hij dat het niet zo handig was om elleen te lopen en besloot op de jongeman, Hero Polet en Saco Hemstra te wachten. Toch kon hij zich later van dit groepje losmaken en won onbedreigd de derde Oerpolderloop, dit leverde hem, behalve de eeuwige roem ook een vermelding op de hikke op. De jongeman heet Yde Lemstra en wist de bijna 50 jarige Hero in de sprint van zich af te schudden. Bij de dames was ook dit jaar Ylona Kruis de rapste, zij finishte voor Yvonna Tinga en Tineke v/d Vliert.

Folkert Attema is redelijk hersteld van zijn blessure maar mocht van zijn fysio en trainer nog niet aan dit evenement deelnemen. Het leuke daarvan is dat hij ons daarom kan trakteren op een mooie fotoreeks. Klik hier voor de foto’s. Douwe Attema was zeer in zijn nopjes met zijn tijd. 1.10.31  Van zijn trainer (zoon) mag hij morgenavond niet meedoen aan de Fit & Frij training omdat hij na een paar dagen training nu moet rusten. Stiekum hoop ik natuurlijk dat hij wel even komt om zijn ervaringen te kunnen vertellen aan de rest van de groep. Hij hoeft natuurlijk niet voluit te gaan. uitslagen maar ook Jan Dotinga kon terugzien op een zeer geslaagde dag want hij was ook heel tevreden met zijn 1.14.26. Pytsje Tjalma was ronduit blij met haar geleverde prestatie en ik ben het helemaal met haar eens. 1.19.20 Was haar eindtijd. Maar wat te denken van Janke Bootsma… Op deze site ga ik haar leeftijd niet vermelden maar een prestatie van formaat leverde ze door vlak achter Pytsje te finishen in 1.20.08. Hoe langer de afstand hoe beter Janke gaat lopen, ze kan haar snelheid heel lang vasthouden, een echte diesel dus.

Zelf had ik er vroeger altijd moeite mee om, wanneer ik geblesseerd was, naar een wedstrijd te gaan. Dat kwam natuurlijk omdat ik de pijn moest wegbijten dat ik geblesseerd was maar ook de illusie had dat ik sommige lopers die dag wel had kunnen verslaan. Hoe anders zijn dan die anderen die wel langs het parcours staan en hun clubgenoten van harte aanmoedigen, jongens bedankt voor jullie sympathieke aanmoedigingen en de les die jullie mij geleerd hebben.

SV Friesland wil ik graag bedanken voor de prima georganiseerde loop. Ik kan natuurlijk niet om de aanstichters van dit alles heen en dat zijn Folkert en Antje, ook jullie bedankt voor deze mooie Oerpolderloop. Graag tot volgend jaar!

Groetnis, Freark

Foto’s Bonnie Valk Foto’s Rinkje v/d Heide Foto’s Janke v/d Schaaf  en zelfs een filmpje van TonVisser van het LAB.

1 comment to De Oerpolderloop met 360 deelnemers

  • Freark,

    Do hast wer in moai stikje skrean!. Ik ben het met je eens dat het een mooie loop was, goed weer, goede organisatie, prima. Toch ook beter om hier te zijn dan bij Heerenveen-Feyenoord!?.
    Wel een ‘stroeve wind’.

    Loopgroeten van Douwe

    nb: Je nieuwe web-side ziet er trouwens prima uit