Trainen

De Fit & Frij Rinners trainen op maandagavond in Heeg. We verzamelen om even voor 19.00u bij het Heechhûs in Heeg. Van hieruit gaan we naar een parcours op de Gouden Boayum. Iedereen is welkom, vooral ook de beginnende loper. Ons motto: blessurevrij je prestaties verbeteren!! Je kunt je aanmelden via rinadfitenfrij.nl of je komt op maandagavond naar het Heechhûs in Heeg.
Op feestdagen gaan we niet in groepsverband trainen.

Weer

Buienradar
Nederland
Buienradar Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer

Kalender

april 2018
m D w d v Z Z
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Wedstrijdverslag-2016

Auteur: Freark Kaspersma

Heeg, 30 april

Waar een kleine club groot in kan zijn, de Fit & Frij Rinners organiseerden afgelopen zaterdag de eerste Hoora Fit & Frij Rin te Heeg. Ondanks de grote concurrentie van andere lopen kwamen er 140 lopers op dit evenement af. De jeugd trapte af om 10.30 voor de halve mijl. We hadden een aantal weken geleden op de scholen van Heeg een clinic georganiseerd waar super enthousiast aan werd meegedaan door de jeugd, ondanks dat enthousiasme toen waren er vandaag maar 14 deelnemers maar die maakten er wel een mooie wedstrijd van. Onze eigen Fit & Frij Rinster Saskia Jagersma was de snelste bij de meisjes en bleef daarmee prima in het spoor van de winnaar bij de jongens Sil Scheffer. Op de hele mijl deden alleen meisjes mee en daarvan bleef Susanne Femke Arema net voor en won deze wedstrijd. Op de link van de uitslagen staan alle deelnemers.

Om 11.00 precies gingen de dames en heren van start voor hun 4 of 10 mijl wedstrijd, volgens de atleten voerde het parcours door een prachtig gebied waarvan een heel klein stukje niet verhard was maar dat juist als positief werd ervaren. De 4 mijl lopers gingen via Osingahuizen tot aan de “pleats” van Anskje en Michiel Schaap en keerden rond de kuilbaal weer terug naar Heeg maar wel langs de andere kant zodat heel Heeg kon worden bewonderd door de deelnemers. Erik Bouma uit IJlst was het snelst weer terug. “een moaie route en prima organisjerre” volgens de winnaar. In september gaat Erik ook een loop organiseren in IJlst en vond daarom de samenwerking met de opening van het watersportseisoen heel interessant, hij gaat met hun loop ook samenwerken met IJlst 750. Jetze Genee uit Makkum deed er 18 seconden langer over en Richard Velzen uit Achlum had nog een felle eindsprint maar Jetze had voldoende voorsprong om hem voor te blijven. Onze eigen Sigrid Postma uit Heeg was de snelste bij de dames en bleef oud Hegemer maar nu in Tolbert wonend Femke Tekstra ruim voor. Bijzonder was de derde plaats van Anneke Heijnis uit Woudsend, na een vervelende blessure is ze gelukkig weer helemaal terug op haar oude niveau en veroverde met haar prestatie de derde plaats.

Op de 10 mijl werd een spannende strijd geleverd door Jan Albert Veenema uit Sneek en ook alweer een oud Hegemer en oud Fit & Frij Rinner Wilco Bakker. Wilco woont tegenwoordig in Joure maar traint bij AV Horror in Sneek net als Jan Albert overigens. Dan lag Jan Albert weer eens op kop en dan hoorden we van onze verslaggever op de fiets, Jan Visser, dat Wilco de koppositie had overgenomen. Eenmaal terug in de straten van Heeg bleek Jan Albert de langste adem te hebben en won de eindsprint van Wilco die beiden keurig binnen het uur finishten. Jan Albert ” ik heb afgelopen woensdag nog een trail gelopen van 35 kilometer en dat is wel wat ten koste van mijn snelheid gegaan, ik had de grootste moeite om Wilco voor te  blijven”. Wilco was op zijn beurt heel erg tevreden met zijn tweede plaats ook al omdat hij net weer hersteld is van een kuitblessure. Derde werd Sipke Schaap uit Lemmer.

Dat 35 kilometer lopen als voorbereiding op deze 10 EM niet verkeerd hoeft te zijn bleek toen Marjan de Ruiter als eerste onder de finishboog doorkwam, ook zij had eerder deze week een 35 km loop gedaan. “Die training stond eigenlijk voor vandaag gepland maar wilde toch ook aan deze loop meedoen en heb dat dus eerder maar gedaan” aldus Marjan. Lisbeth Steenbergen uit Sneek kwam samen met haar haas Beke Cnossen als tweede dame over de finish. Beke is ook een oud Hegemer en voetbalde vroeger ook in Heeg en vertelde dat er in de 70 er jaren ook een loop was georganiseerd, deze heette de Heeg cross, deze loop is toen een keer of 6 georganiseerd. derde werd Ytje Talsma Kingma uit Hillaard.

Een prachtig evenement volgens de deelnemers, een compliment aan de organisatie en vrijwilligers. Ook namens mij iedereen heel erg bedankt! Voor herhaling vatbaar. Ook de samenwerking met de ondernemers vereniging van Heeg en alle sponsoren was TOP!