Abbega

Foto van Janke van der SchaafFoto:

28 mei 2016

De Boerenloop is georganiseerd en bedoeld als voorbereiding op de Slachte Marathon volgende week. De organisatie heeft alles er aan gedaan om het zo succesvol mogelijk te laten verlopen maar iets zoals het weer heb je totaal niet in de hand. Waar het de vorige Boerenloop totaal in de soep draaide waren de weergoden nu totaal op de hand van de organisatoren. Een geweldige dag. Maar liefst 400 wandelaars en in totaal meer dan 100 hardlopers waren naar Abbega afgereisd.

De hardlopers en de jeugdlopers hadden er zin in, eerst een rondje om de kerk in Abbega om daarna de wijde wereld rond Abbega in te gaan. De 5 kilometer heeft een keerpunt en de terugweg moest hetzelfde parcours worden afgelegd dan de heenweg. Marco van Meerveld uit Sneek was vandaag de sterkste en won de wedstrijd. Ewold Kooistra uit Makkum volgde op 46 seconden en de voor mij onbekende Tomas Cramer uit Oudega werd derde. Bij de dames was er een opvallende prestatie van  de jonge Joukje Kamer uit Bolsward. Samen met heit Gerrit kwam zij als eerste over de streep in 25.59. Alweer een in het oog springende prestatie was de tweede plaats van Samantha Kouwenhoven van oorsprong uit Jutrijp. Met een opvallende ronde buik kwam zij precies een minuut later na Joukje binnen. Derde werd Sytske Yska uit Nijland.

De 10 kilometer werd beheerst gewonnen door Richard Velzen uit Achlum. “ik seach dat ik een eintsje foarlei en ik hoechde sadwaande  net fol gas to jaan. Dat kaam my wol goed út want oare wike is’t safier, de Slachte. Sa as ik my no fiel moat dat hielendol goed komme” volgens Richard. Tweede werd Gerard Ypma gevolgd door Harmen Jorritsma. Bij de dames was Sigrid een maatje te groot (figuurlijk) voor de rest, zij had drie minuten voorsprong op nummer twee Silvia Koopmans, derde werd Janet Werkema uit Sneek. Bekijkt u in de Uitslagen, met dank aan Uilke Schotanus en zijn team van AV Horror, uw favorieten. De werkelijk prachtige Foto’s 1 van Janke van der Schaaf, hartelijk dank hiervoor. Foto’s 2. Alle vrijwilligers en sponsoren, HARTELIJK DANK! zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Comments are closed.