1e Winterloop AV Horror

Sneek, 30 oktober 2016

Vroeger hoopte AV Horror  bij de klassieker Sneek Bolsward Sneek altijd op zo’n 400 deelnemers, dat was veel en werd heel vaak net niet gehaald, hoe anders de laatste jaren. Maar dat de Winterloop zelfs meer dan 400 deelnemers zou trekken daar durfden de organisatoren niet op te hopen. Maar het is een feit, 405 deelnemers aan de eerste Winterloop van een reeks van vier. Toen de Winterlopen nog op de oude locatie werd verlopen waren er soms minder dan 20 enthousiastelingen, hoe anders nu! Prachtig dat lange lint met lopers in hun nieuwe shirt wat je bij de inschrijving kreeg met prachtig lopersweer. Onderweg begon het nog wat te miezeren maar was absoluut geen hinder voor de lopers. Bij de dames was Fit & Frij Rinster Ylona Kruis weer oppermachtig en liep ruim drie minuten uit op nummer twee Liesbeth Steenbergen en als derde finisher Nynke Steiginga. Bij de heren streden Willem de Boer en Yke Zoetendal om de eer. “Hy (Willem de Boer) nam fuort fan de start öf een  foarsprong en hat die oan it ein ta fésthâlden” aldus Yke, “ik koe d’r mar net tichter bykomme”. 3e werd Gerrit Wolbers. In de uitslagen staan ook heel veel Fit & Frij Rinners die van de ge;egheid gebruik maakten om hun conditie te testen, Dirk Slot was van hen de snelste. Graag tot de volgende Winterloop op 4 december a.s..

Uitslagen Foto’s en Foto’s jeugd Jolanda Siemonsma

Comments are closed.