Ideale omstandigheden bij de Sinterklaasloop

Maandag, 28 november

de Fit & Frij training werd vanavond gehouden in Bolsward en wel tijdens de Sinterklaasloop. De 7.6 kilometer, een rondje om en door Bolsward, werd vanavond door 12 Fit & Frij leden gelopen. Dirk Slot was hiervan de snelste, keurig binnen het half uur in 29.22. Bij de dames was Ylona Kruis nu eens niet de snelste maar onze gastloopster Regina Postma “Wy hawwe de hiele tiid tegeare oprûn wernei Regina de léste 400 meter versnelde, dat koe ik net mear parere.” aldus Ylona. In de uitslagen de complete lijst. Lichte vrieskou en geen wind waren de perfecte omstandigheden vanavond.

Door Ton Visser van de LAB.

De traditioneel populaire Sinterklaasloop trok dit jaar weer meer dan 300 hardlopers naar Bolsward. Vorig jaar waren de weersomstandigheden met regen en harde wind slecht en stonden er zo’n 250 lopers aan de start. De Lange Afstandlopers hadden samen met de leerlingen van de afdeling sport, veiligheid en dienstverlening van het Marnecollege voor gezorgd dat de veiligheid voor de lopers goed geregeld was tijdens de route van 7,6 km. Sinterklaas zorgde voor het startschot en bleef ook in de buurt van de finish om de hardlopers weer te verwelkomen bij de aankomst. De eerste  drie mannen van de Sinterklaasloop

  1.  Paul Geerstma  Leeuwarden 25.06
  2. Jan Albert Venema Sneek 27.24
  3. Jetze Genee Makkum 27.28

De eerste drie vrouwen

  1.  Regine Postma Joure 29:52
  2.  Ylona Kruis Heeg  30:06
  3.  Tessa Boot Leeuwarden 30:47

Comments are closed.