4e Winterloop 2016/2017

Sneek, 5 februari 2017

Al jaren worden de Winterlopen door AV Horror georganiseerd maar zelden zijn er 4 edities met zulk stil weer geweest. Daarom waren deze Winterlopen qua tijd prima vergelijkbaar. De één werd almaar beter terwijl de ander nagenoeg dezelfde tijden bleef neerzetten. Ook deze keer weer een geweldige deelname, 260 mannen en vrouwen aan de start maar ook de jeugd kwam massaal naar Sneek.

Van de Fit & Frij Rinners was Folkert Attema de snelste, hij komt zo langzamerhand weer op zijn oude niveau maar het zeilseizoen komt er ook weer aan dus wordt het weer een moeilijke keuze voor Folkert, zijn tijd op 8.9 km was 35.30. Klaas Willem Zwaagstra, nu nog woonachtig in IJlst, wordt ook weer steeds sterker en eindigde in 38.54. Klaas Willem gaat dan wel naar Sneek te wonen maar “ik blieuw fansels by de beste ringroep fan Nerderlân rinnen”. Vermeldingswaardig is dat ons jeugdlid Luc Visser als derde van de Fit & Frij Rinners binnenkwam in 40.28, “’t wie net sa swier hjer, koe it maklyk dwan” zei Luc. Prima gedaan Luc. Bij de dames werd Immie Auck Kersbergen uit Wommels eerste maar knap tweede ons eigen Ylona Kruis, met 36.10 zat zij maar 1 1/2 minuut achter Immie Auck. Willie van Beek werd de tweede loopster van onze loopgroep in 50.48. In november wordt de eerste van de volgende reeks Winterlopen weer gehouden.

Zondag 26 februari wordt er een Trail Run georganiseerd. Een aantal Horror atleten, waaronder Ylona Kruis, gaan naar Kaapstad om daar mee te doen aan de Two Oceans loop, een loop van onder andere 56 kilometer. Zij zetten zich in voor een goed doel nl. een kindertehuis in Kaapstad, hier verblijven kinderen van 0 t/m 5 jaar. Elke euro die binnenkomt komt op de plaats van bestemming omdat de lopers het daar zelf gaan brengen tijdens een bezoek aan dat tehuis. Op 26 februari wordt er ook een benefietconcert gehouden in de kantine van AV Horror, hier is iedereen van harte voor uitgenodigd.

Uitslagen Foto’s Jolanda Siemonsma

Comments are closed.