Schuttersveldloop

Sneek, 13 september 2017

Het was nog even spannend of de Schuttersveldloop wel zou kunnen doorgaan vanwege het stormachtige weer maar de organisatie gaf rond  16.00 groen licht en hadden er voor gezorgd dat het parcours vrij was van afgeknapte boomtakken e.d.. De weersvoorspelling gaf aan dat de wind zou afnemen, het was zelfs zo dat de zon doorbrak en de kleine 100 deelnemers konden genieten van het heerlijke weer.

De deelnemers konden zich inschrijven voor vier verschillende afstanden, 2.5, 5, 7.5 en 10 km. Op de 10 km was Wilko Bakker uit Joure veruit de snelste met 37.16, onderweg dacht hij “ik moat probeare om ûnder de 37 te rinnen” maar het gebrek aan concurrentie deed daar geen goed aan maar daar maalde Wilko na afloop niet om. Bij de dames was Alie Brouwer, ook uit Joure, de sterkste in 49.22.

Bij de Fit & Frij Rinners hadden we veel reclame gemaakt voor deze loop maar slechts één man kwam opdagen, nou ja, als ik mezelf meereken twee, en Ylona en Getty achter de organisatie tafel, vier. Het slechte weer overdag heeft de Fit & Frij Rinners waarschijnlijk anders doen besluiten. Douwe Attema liep de 7.5 km en deed dat behoorlijk in 39.38 en werd daarmee 4e in de totaalstand.

Van de Parodialopers uit Tjerkwerd kwamen maar liefst 5 lopers naar Sneek en kwamen zo rond een minuut van elkaar achter elkaar over de finish. Atty Gietema was de snelste in 29.53, Hinke Oudekerken werd tweede van het stel in 29.55, Nynke van der Meer liep 30.37, Hotske Burghgraef  30.57 en Heleen Wils 30.59. Met een fles drinken en een ovenverse suikerbrood werd tevreden de thuisrein weer aanvaardt.

Uitslagen

Comments are closed.