1e Winterloop AV Horror

Foto door Mike Hofstra

Sneek, 29 oktober 2017

De eerste Winterloop van AV Horror trok maar liefst 300 senioren naar de start. Ook van Fit & Frij was een delegatie naar Sneek gekomen om hier aan mee te doen. Ylona Kruis won met grote overmacht bij de vrouwen in 35.56 maar ook Jannie Schaap, onze runner up bij Fit & Frij deed van zich spreken en maakte duidelijk dat ze klaar is voor het grote werk straks op Terschelling. “it gie lekker mar ik moat wol wat mear treene. Gielt (Algra) sei dat ik miskien ek wol op woansdeitejoun kin treene hjir by Horror en dat liket my wol wat, dan hawwe jo een stok achter de door no” zei Jannie lachend. Maandagavond traint Jannie ook al bij Fit & Frij en liep vandaag in een keurige 43.03 naar de finish. Willy van Beek zette 53.02 op de klokken en Hermi Miedema en Pytsje Rijpma gezamenlijk naar 57.25.

Bij de mannen was Paul Geertsma de snelste en Jouke Hoekstra was heel tevreden met zijn PR van 38.28. “ûnder it rinnen hie ik net tocht dat it een pr wurde soe mar bin d’r hiel bliid mei”.Gielt Algra, terug van een vervelende blessure liep 43.04. Cornelis de Roos is ook na zijn blessure weer goed op weg en liep uitstekend een tijd van 53.36. Uitslagen.

Foto’s van Jolanda Siemonsma.

RESPECT ?? voor alle deelnemers van de 1e WINTERLOOP van AV Horror zondag 29 oktober jl! Onder zeer pittige weersomstandigheden??, waarbij er een windsnelheid van 21 knopen (bijna windkracht 6) stond met uitschieters van 32 knopen (windkracht 7) was de opkomst bij atletiekvereniging AV Horror in Sneek grandioos! Vanwege waarschuwingen met weersalarm code geel moest er om 9.00 uur nog wel een spoedberaad plaats vinden om te kijken of het verantwoord was om de jeugd om 10.30 uur te laten starten. Gelukkig waren de weersgoden het evenement goed gezind en met 60 jongeren in de leeftijdsklasse van 6 t/m 18 jaar en met 300 volwassen deelnemers kan AV Horror terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Jong en oud, getraind of ongetraind, iedereen was in grote getale aanwezig en kon na afloop van deze pittige eerste AV Horror Winterloop genieten van een gevoel van overwinning en voldoening, waardoor de gratis warme chocolademelk en de heerlijke snert zich goed lieten smaken.

Winnaar bij de heren werd Paul Geertsma uit Goutum in een tijd van 30.30 minuten. Ylona Kruis uit Ysbrechtum wist de eerste Winterloop bij de dames te winnen. Haar eindtijd was 35.54 minuten.

De eerstvolgende Winterloop is op zondag 3 december, noteer deze alvast in je agenda! Je kunt je nog inschrijven op de wedstrijddag zelf van 10.00 uur tot 10.45 uur. Voor de mensen die al ingeschreven zijn, vergeet niet je startnummer mee te nemen, deze is voor alle 4 Winterlopen. Je mag 1x meedoen maar natuurlijk ook alle 4 winterlopen. Bij deelname aan minimaal 3 winterlopen in een seizoen maak je kans op een podiumplaats in het klassement dat wordt opgemaakt na de vier edities. De snelste loper en loopster over 3 van de 4 lopen wordt uitgeroepen tot Winterkoning en Winterkoningin ! Daarnaast maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Uit de foto’s, gemaakt door Jolanda Siemonsma Fotografie, worden iedere Winterloop, onder de deelnemers, die het speciaal hiervoor uitgegeven hardloopshirt dragen, prachtige prijzen beschikbaar gesteld door Running Center Leeuwarden, zoals 1 paar Saucony hardloopschoenen, 1 waardebon van € 50,- en 3 x Falke hardloopsokken. We kijken terug op een geslaagd evenement wat alleen maar mede mogelijk gemaakt kon worden door onze vrijwilligers en sponsoren Kuipers Woudsend, Running Center Leeuwarden en Hotel van der Valk Sneek. (Van Facebookpagina van AV Horror)

Comments are closed.