3e Fit & Frij Rin Heech

Zaterdag 28 april… 2018

Ja, een hardloopwedstrijd en dat een dag na Koningsdag.. waarom? Zal menig hardloper denken, want meestal wordt er dan in de kleine uurtjes wel op de Koning geproost! .. maar dit hebben wij zelf niet in de hand….. deze datum is gepland door de ‘organisatie van de opening van het watersportseizoen in Heeg’. En wij als organisatie zijn dan ook heel erg trots dat we deel uit mogen maken van dit gezellige evenement wat sinds 2009 door OVH is opgezet!

Deze ‘Rin’ is een onderdeel geworden van de opening van het watersport seizoen, voorafgaand aan de vele activiteiten die Heeg op het programma had staan. Zoals het dek-dweilfestival, het preuvenement, verschillende kraampjes met lekkere hapjes.. maar je kon ook met een boot naar Woudsend of met de bus naar Gaastmeer. Kortom genoeg leuks te doen in het gezellige watersport dorp Heeg.

Dit was voor ons de derde keer dat we de Fit & Frij Rin mochten organiseren. Best wel een parcours met heel veel bochten en straten en kruispunten die we moeten oversteken. En waar dus best heel veel vrijwilligers bij nodig zijn…Maar dat was twee jaar geleden ook het uitgangspunt.. om meer mensen te trekken naar Heeg. En ook Heeg te laten zien, vanaf de brug bij café de Watersport zo door de wijk en dan naar het mooie Heempark waar heel veel mensen niet weten dat we zo’n prachtig park hebben.  Dan via het industrieterrein… waar ook vele watersport bedrijven zijn gevestigd… en dan naar de Familie Schaap een melkveehouder in Osingahuizen, en Heeg is juist ook zo mooi door alle boerderijen die we rijk zijn! De 4 mijl gaat daar weer terug, en dan via de kopse kant het park weer in om zo weer te finishen bij het café de Watersport. De lopers van de 10 mijl gaan vervolgens verder door het land van de Familie Schaap en daar stond onze eerste drinkpost. Na een muzikaal onthaal van de Pûdelûkers een stukje off-road van maatschap Sijbrandij te Heeg. Dan oversteken op de Alde Skatting en op richting Draaisterhûzen. Het fietspad op richting Oudega, op de helft bij de Putpleats was de tweede drinkpost bemand door de Familie Kruis, en ook weer drie dames van de Pudelukers uit Heeg. Vervolgens langs het spoor naar Oudega, op naar de Rige hadden we drinkpost nummer drie, deze werd bemand door de familie de Boer/Brandsma en Suus de Groot,.. wat een luxe zoveel mensen in het spier voor deze prachtige laagdrempelige Rin! Via Lytshûzen op naar het Heempark, maar nu via de ingang naast het VV terrein van Heeg! Daarbij ook weer een muzikale ondersteuning door twee pûdelûkers! Door het park, en dan weer via de Molefinne, de Skatting naar de finish waar onze speaker… jullie allen wel bekend…. meester Paul Clement…. iedereen naar de streep coachte. De wedstrijdcommissie van AV Horror uit Sneek stond wederom weer voor ons klaar onder leiding van Uilke Schotanus, ik wil Carin, Getty, Grady en Peter dan ook heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage. Ook AP van der Feer uit Bolsward bedankt voor het lenen van de wedstrijdklok. En zonder de mannen van de Skousteroldtimer organisatie kunnen we niks beginnen, het was wederom een geoliede machine!

Ik wil alle vrijwilligers, voorfietsers/bezemfietsers, verkeersbegeleiders/regelaars, drinkpost bemanning, muzikanten kortom iedereen die deze Fit & Frij Rin mede heeft mogelijk gemaakt, heel erg bedanken voor jullie inzet.

Speciale dank gaat uit naar COOP supermarkt uit Heeg, voor het sponsoren van alle lunchpakketten! Café de Watersport voor de koffie en de heerlijk soep voor na de wedstrijd.

*Durk van der Wal voor het lenen van zijn onderkomen voor het inschrijven!

*Johannes Hobma voor het maken van ‘Freark Topperke’ een wikselpriis!

*Kikarun Hemelum voor het lenen van de finishboog.

*Fotograaf Jolanda Siemonsma die prachtige foto’s heeft gemaakt.

* Stalhouderij Kruis voor het lenen van de paardentrailer

*Maaike van Heeren voor het maken van onze flyer.

* De Haas bloemen uit IJlst voor de mooie boeketten.

*OVH 2000 en Heeg promotie voor hun input en sponsoring!

En alle deelnemers en natuurlijk onze toekomst… De kinderen.. wat fantastisch om te zien… voor jullie deelname aan de kidsrin. We hadden allemaal winnaars.. na afloop kregen ze allemaal een medaille (mogelijk gemaakt door Almara) en een ijsje!

We hebben maandag 16 april een clinic gegeven op de Wrâldfinster en de St Jozefschool aan maar liefst 170 kinderen, en ze waren allemaal enthousiast! Ook danken wij beide scholen voor hun gastvrijheid!  De trainers die dag, Jasmijn, Wendy, Peter, Klaas Willem, Cor, Freark en natuurlijk meester Paul! Super bedankt!

En dan onze sponsors;

BijFolkert, Newspeed, Veenema Olie, Visser yachtdesign, AVHorror,

Sytsma antiek & woonaccessoires, OVH 2000

Zonder jullie geen Rin………Bedankt voor jullie vertrouwen!

Het was weer een mooie dag, met af en toe een plaatselijke bui… maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben trots op het feit dat we dit met z’n ALLEN doen, en dat we deze Rin volgend jaar voor de vierde keer gaan organiseren! En mocht je nu denken… daar wil ik ook wel bij… wordt dan net als wij… fit & frij… elke maandag van 19-20 uur bij ons “Topperke” Freark!

Met sportieve groet,

Ylona Kruis

Uitslagen

Foto’s met dank aan de Familie van der Bij.

Comments are closed.